Profilul Companiei Alta

1ALTA si-a inceput productia in anul 1973, in cadrul unei colaborari intre ENICHEM si POLYKEN (S.U.A.). In 1977, ENICHEM a devenit proprietar unic. Incepand din mai 1996, ALTA apartine Grupului SIMA.

ALTA este reprezentata in Romania din anul 1995 si a obtinut agrementarea MLPAT pentru cinci sisteme de izolare, prezentate in acest site.

Specialistii firmei ALTA din Italia au sustinut in tara mai multe simpozioane si demonstratii privitoare la folosirea sistemelor anticorozive ALTENE® atat pentru izolarea conductelor de produse petroliere cat si de gaz.

Pana in vara anului 1999, ALTA a comercializat in Romania mai mult de 700.000 m2 de benzi de izolatie. De asemenea, s-au comercializat dispozitive de infasurat de tip CWI, RWI si derulatoare de banda fixe pentru statiile de izolat.

Tehnologia productiei de banda si de primere, bazata pe sistemele POLYKEN, a fost dezvoltata in continuare de catre ALTA si rezultatele acestor cercetari s-au materializat in crearea unor benzi de mare succes precum cele cu trei straturi si cele auto-adezive.
In decursul anilor, ALTA s-a confruntat si a rezolvat cele mai diverse probleme ridicate de aplicarea izolatiei la o serie de conducte de importanta mondiala cum este conducta de gaz metan Algeria-Italia si reabilitarea celor mai importante conducte magistrale din Federatia Rusa, obtinand rezultate tehnice excelente spre marea satisfactie a beneficiarilor sai.

Evolutia tehnologiei de productie se bazeaza pe un program de cercetare si dezvoltare in laboratoarele proprii de la Bagnoregio. De peste 25 de ani, ALTENE® sunt produse la nivel mondial datorita tehnologiei avansate pe care o reprezinta.

SISTEMELE DE IZOLATIE ANTICOROZIVA PENTRU CONDUCTE INGROPATE APLICABILE IN STATII SI PE FIRUL CONDUCTEI

53Inca de la inceputul anilor ’70, ALTA a conceput o serie intreaga de solutii pentru rezolvarea celor mai sofisticate necesitati ale beneficiarilor sai in domeniul izolarii anticorozive a conductelor de orice diametru pentru transportul gazelor, petrolului si produselor petroliere si a apei.

Avand in spate o experienta de peste 25 de ani in acest domeniu, ALTA produce o multitudine de sisteme de izolatie putand astfel oferi o solutie potrivita oricaror conditii de lucru precum si oricarei clase de stress si agresivitati a solului.

Sistemele de izolatie ALTENE® sunt formate dintr-un primer, o banda interioara de protectie anticoroziva (de culoare neagra) si o banda exterioara de protectie mecanica (de culoare alba). Pe langa sistemele clasice bazate pe doua benzi (interioara si exterioara), ALTA a dezvoltat si sisteme alcatuite dintr-o singura banda (monotape) recomandate in principal pentru lucrari de reparatie a izolatiei conductelor.

Sistemele noastre de izolatie sunt folosite de firme de prestigiu de pe intregul mapamond atat pentru izolarea conductelor noi cat si pentru reabilitarea celor existente, fara a provoca intreruperi de functionare.

ALTENE® ofera solutii pentru izolarea sudurilor si a rezervoarelor ingropate.

Folosirea benzilor de izolare ALTENE® permite scaderea cu minim 50% a cheltuielilor legate de protectia catodica a conductelor. De asemenea, costurile de intretinere ale conductelor izolate cu ALTENE® sunt incomparabil mai mici decat cele ale intretinerii conductelor izolate cu bitum.

ALTENE® asigura o grosime constanta a izolatiei si permite schimbarea foarte usoara a solutiei de izolatie.

Grosimea izolatiei precum si aderenta se pot verifica usor, cu instrumente specializate.

Aderenta foarte buna la bitum permite folosirea sistemelor noastre la lucrari de reparatii si reabilitari ale conductelor existente izolate cu bitum.

Compozitia polimerica a benzilor precum si aplicarea lor la rece asigura un produs „curat”. Cu alte cuvinte, sistemele ALTENE® sunt ecologice, nu provoaca imbolnaviri profesionale si garanteaza o calitate superioara izolarii cu bitum.

Sistemele de izolatie ALTENE® sunt omologate de institute de control de mare prestigiu (D.V.G.W. Deutsche Verein des Gas und Wasserfacher e.V. din Karlsruhe). Ele sunt recunoscute pentru calitatea lor ridicata, fiabilitate, usurinta in aplicare si operare in cele mai dure conditii climaterice.

In domeniul izolarii conductelor ingropate cu benzi din polietilena, ALTA este una dintre firmele proeminente pe plan mondial si reprezinta un raspuns cert pentru solicitarile tuturor beneficiarilor sai.

IZOLAREA IN STATII SAU PE FIRUL CONDUCTEI

Sistemele de izolatie ALTENE® asigura o calitate remarcabila a protectiei anticorozive datorita adezivitatii ridicate la metal si a rezistentei la desprinderea catodica. Suportul poliolefinic asigura pliabilitatea si rezistenta mecanica a benzii, permitand aplicarea unor tensiuni mari la aplicare necesare obtinerii unei izolatii puternice si omogene.

Sistemele noastre asigura o fiabilitate ridicata datorita rezistentei electrice si chimice ridicate atat la acizi cat si la saruri. De asemenea, rezistenta mecanica a benzilor ofera protectia necesara in timpul transportarii si montarii tevilor.

Productivitatea aplicarii acestor benzi este mare si deseurile sunt minime. Pot fi aplicate intr-o gama larga de temperaturi si pot fi adaptate la orice conditii de sol.

Reabilitari de conducte

XSistemele de izolatie ALTENE® pot fi folosite la reabilitarea oricarei conducte ingropate, indiferent de conditiile morfologice, diametrul si lungimea conductei, precum si de tipul de izolatie folosit initial. Benzile ALTENE® au o aderenta corespunzatoare atat la bitum cat si la polietilena sau la epoxy.

Viteza de aplicare a sistemelor de izolatie ALTENE® este deosebit de ridicata cu influenta directa asupra costurilor de productie.

Fiabilitatea izolatiei reabilitate este ridicata datorita proprietatilor fizico-chimice ale benzilor.

Imbinari

Sistemele de izolatie ALTENE® asigura o remarcabila protectie anticoroziva a sudurilor de imbinare ale tevilor pentru ca exclud orice posibilitate de formare a bulelor si impiedica ca umiditatea sa se depoziteze intre peretele conductei si banda.

Usurinta aplicarii benzii duce la scaderea preturilor de cost ale acestei operatii.

In vederea evitarii formarii bulelor de aer, se recomanda aplicarea prealabila a unui strat de banda biadeziva TP 1822.20 TB urmata de aplicarea benzilor ce formeaza izolatia propriu-zisa.

Produse speciale Altene

BENZILE MONOTAPE

Benzile monotape sunt indispensabile in cazul reparatiei izolatiilor anticorozive.

Ele adera perfect atat la otel cat si la ele insele, chiar si fara primer.

Pliabilitatea lor deosebita permite folosirea lor pentru izolarea valvelor, coturilor, fitingurilor, etc.

BENZILE TERMOREZISTENTE (HIGH TEMPERATURE TAPES)

Benzile termorezistente asigura protectia tevii in conditii de operare continua la temperaturi ridicate ale conductei.

Ele asigura o fiabilitate ridicata a izolatiei datorita rezistentei la impact, la penetratie si la forfecare.

Aplicarea lor este deosebit de economica pentru ca isi pastreaza proprietatile chiar si in conditii de lucru deosebit de dificile.

BENZILE BIADEZIVE

Benzile biadezive asigura proprietati deosebite datorita amestecului special de polimeri din care sunt alcatuite.

Ele asigura o rezistenta anticoroziva cu totul deosebita datorita adezivitatii care asigura o aderenta perfecta pe peretele metalic si intre straturile de banda.

Ele sunt concepute ca sa intruneasca cerintele din anii 2000.

Lista principalilor beneficiari Alta

Avem placerea sa va comunicam lista principalilor beneficiari ai firmei ALTA pentru livrarea de materiale de izolatie (primere si benzi) in vederea realizarii unor izolari in ultimii ani.

Client Tara
TITAS GAS TRANSMISSION AND DISTRIBUTION COMPANY BANGLADESH
JALALABAD GAS TRANSMISSION AND DISTRIBUTION COMPANY BANGLADESH
SUI SOUTHERN GAS COMPANY PAKISTAN
GAS PROM RUSIA
OJSC SURGUTNEFTTEGAS RUSIA
NATIONAL IRANIAN GAS COMP. IRAN
STFA TURCIA
ABB SAE SADELMI SONATRACH ALGERIA
SONATRACH ALGERIA
OIL & NATURAL GAS COMPANY INDIA
NATIONAL IRANIAN GAS COMP. IRAN
ITALGAS ITALIA
SNAM ITALIA
ROMGAZ ROMANIA
PETROTRANS ROMANIA
KALTEX POLONIA
MARUBENI UCRAINA
OVERGAS BULGARIA